Home
Menu
Zoeken Annuleren

 

 

 

 

Onze Visie

Het belangrijkste in de ontwikkeling van kinderen is ‘gezien’ worden. Wanneer je naar kinderen kijkt en hen echt ‘ziet’, zullen zij zich competent voelen. Doordat kinderen echte aandacht krijgen zullen zij groeien in hun ontwikkeling.
Het begint bij de visie: Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen behoeften. Wanneer een kind vanuit die eigen behoeften speelt of leert en zelf zicht heeft op zijn eigen doelen zal hij eigenaar worden van zijn eigen leerproces. Immers, iedereen die eigenaar is van zijn eigen leerproces kan het beste uit zichzelf halen!
Natuurlijk gaat dit niet vanzelf. Kinderen worden op SOL Villa Ambacht zo begeleid dat zij zicht krijgen op de doelen die zij willen en kunnen halen. Zo creëren we optimale ontwikkelkansen.

Om deze kwaliteit te kunnen realiseren werken we vanuit de daltonprincipes: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken, reflectie, effectiviteit, borging en differentiatie.
Deze principes maken dat we een duidelijke structuur bieden in de groepen en duidelijk zijn in wat wij van de kinderen verwachten. Zo werken we aan een speel-,leer- en werkomgeving waarin het kind zich veilig voelt en waarin het zich, binnen zijn persoonlijke mogelijkheden, optimaal kan ontwikkelen.
Om optimale ontwikkelkansen aan kinderen en hoogwaardige opvang en onderwijs te bieden, vergroten onze teamleden structureel hun kennis en vaardigheden.

De daltonvisie van ons speel-ontwikkel-leerplein ziet u terug in allerlei aspecten in de dagelijkse praktijk. Van leerlingenraad tot mediatoren. Van taakbrieven tot werken in units. Al deze werkvormen en activiteiten ondersteunen onze daltonvisie. Het daltongehalte van ons SOL ziet u zeker niet alleen in deze activiteiten maar vooral in de daltoncultuur binnen onze organisatie.

© SOL Ambacht 2018 | Disclaimer