Home
Menu
Zoeken Annuleren

 

 

 

 

Welkom bij Siem!

Siem is onderwijs voor kinderen van 3 jaar. Siem is alleen in de schoolweken en is een combinatie van 2 dagdelen of meer.

Siem is een nieuwsgierig stokstaartje en stokstaartjes staan erom bekend dat ze alles willen onderzoeken én de hele dag willen spelen! Siem is drie jaar, net als de kinderen die komen spelen. 

Bij Siem worden de kinderen gestimuleerd door middel van een uitdagende omgeving. Voor elk kind is er persoonlijke aandacht en begeleiding. Er wordt gekeken wat een kind al kan en wat het nog moet leren. Hier worden de kinderen stapje voor stapje in begeleid zodat ze klaar zijn om met 4-jarige leeftijd naar de basisschool te gaan.   

 

Plezier in leren door te spelen bij Siem (onderwijs aan 3-jarigen) maakt het kind spelenderwijs kennis met de structuur van het schoolgaan waardoor er een betere aansluiting met het basisonderwijs is. 

De kinderen wordt o.a. geleerd: in een kring zitten, wachten op hun beurt, opruimen, samen spelen, ruzies bij te leggen (sociale ontwikkeling). Ook wordt er gekeken naar de pen- en pincetgreep en de schaarhantering en worden kleuren, vormen, cijferherkenning, taalstimulering, motoriek, zelfredzaamheid enz. aangeboden. Dit allemaal op speelse wijze d.m.v. knutselen, spelletjes, kringgesprekjes en tijdens het vrij spelen met educatief materiaal. 

 

De groep 3-jarigen krijgt deze ‘leer’-stof aangeboden door een ervaren leerkracht en een ervaren pedagogisch medewerker. 

U zult 2 tot 3 weken voordat uw kind bij Siem start een uitnodiging voor een intake gesprek ontvangen. Aansluitend mag uw kind een uurtje komen spelen bij SIEM. Via het ouderportaal wordt u op de hoogte gehouden van alle belevenissen van uw kind.   

 

Praktische informatie Siem onderwijs (ochtenden mét educatief programma) 

•      Minimale afname: 2 dagdelen; 

•      Siem Villa Ambacht speelt en leert op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 08.45- 11.30 uur (inloop vanaf 08.30 uur);

•      Siem is alleen tijdens schoolweken open (40 weken per jaar); 

•      Siem kan afgenomen worden in combinatie met dagopvang;

•      Er kunnen maximaal 16 kinderen meespelen met Siem;


U zult een aantal dagen voordat uw kind bij Siem start een uitnodiging voor een kennismaking ontvangen. De kennismaking zal plaatsvinden met de pedagogisch medewerker op de eerste dag dat uw kind bij Siem start. Via het Konnect ouderportaal wordt u op de hoogte gehouden van alle belevenissen van uw kind.

Voor tarieven klik hier

 

© SOL Ambacht 2018 | Disclaimer